צמח האלוורה

תמונה של שדות אלוורה

צמח האלוורה

אלוורה –
היסטוריה של בריאות

אנו לומדים מן הכתובים, שתכונותיו המועילות של צמח האלוורה וסגולות המרפא שלו ידועים כבר למעלה מ-5000 שנים.
שדות של צמח האלוורה

אלוורה הוא צמח עם הפתעות מרובות, אשר נקרא גם “צמח הקסם” או “המרפא הטבעי”.

הוא משגשג באקלים חמים ויבשים ורבים מתייחסים אליו בטעות כקקטוס, אך בעצם הוא בן למשפחת החבצלות.

הוא שומר על לחות כאשר צמחים אחרים היו נובלים, תוך שהוא סוגר את נקבוביותיו כדי לא לאבד לחות.

יש יותר מ-260 זנים של אלו, אך זן האלו ברבדנסיס מילר, הוא זה אשר היעיל ביותר לאנושות/

תודות לתכונות הרפואיות שלו הוא נקרא אלווה, VERO בלטינית משמעותו אמיתי ולכן,

אלוורה – אלו אמיתי.

 

היסטוריה של בריאות

אנו לומדים מן הכתובים, שיתרונותיו וסגולות המרפא שלו ידועים כבר למעלה מ-5000 שנים.

להבדיל מלא מעט צמחי מרפא אחרים, את צמח האלוורה – כמעט כולם מכירים. אבל מה באמת אתם יודעים על הצמח הנהדר הזה, מלבד לקשר אותו אוטומטית לאותו ג׳ל ירקרק שמיועד לטיפול להרגעה ואיחוי של רקמות שנפגעו מכוויות?!

ג׳ורג׳ אברס גילה את קיומו עתיק היומין בשנת 1862, בפפירוס מצרי מ- 1500 לפנה״ס. רופאי יוון ורומא השתמשו בו בהצלחה רבה כעשב מרפא. חוקרים גילו, שגם תרבויות סין והודו העתיקות השתמשו באלוורה ויש עוד הרבה תרביות שעשו שימוש רב בג'ל הטבעי שנמצע בעלי אלוורה.

הפיתוח המהיר של מדע הרפואה המתועד בעולם המערבי, וההגירה אל אזורי אקלים פחות נוחים, גרמו לירידת הפופולריות והזמינות של האלוורה, והשימוש בו נפסק כמעט לחלוטין.

רלוונטי גם היום

כיום, למרות האפקטיביות הניכרת של טיפול במחלות בעזרת תרופות רפואיות-מערביות, שימוש בתרופות לטווח ארוך גורם לעתים לתופעות לוואי אצל החולים. כתוצאה מכך, צרכנים רבים ואנשי מדע חוזרים לבחון את האפשרות להשתמש ברפואה המסורתית והטבעית, שהוזנחה לאורך השנים. וכך, צמח האלוורה שוב מעורר סקרנות,ונחקר מדעי עקב רכיב הפעיל שנקרא אייסמנאן (Acemannan).

 

תהליכי ייצוב

הפופולריות הגואה של האלוורה באזורי אקלים שבהם הוא אינו גדל, מתאפשרת רק הודות לתהליך הנקרא “ייצוב”. למשל, אם תפרוס תפוח ותשאיר אותו חשוף לאויר, הפרי ישנה את צבעו במהרה.

כך גם אלוורה. בטבע, הג’ל שבתוך העלה הפנימי מוגן היטב על ידי הקליפה הבשרנית החיצונית, המונעת איבוד נוזלים ומגינה על העלה מהשפעות האטמוספירה. כאשר העלה נחתך, מתחיל תהליך החמצון, ואם אין מונעים את הדבר, הג’ל היקר יאבד את תכונותיו המועילות תוך מספר שעות.

ייצוב, היא השיטה לשמר את הגל במצב זהה למצבו המקורי, מבלי לאבד את פעילותו ויעילותו, כפי שהוא בעלה הרענן של הצמח. ללא הייצוב, מתחיל תהליך של ריקבון, אפילו במצב של קירור או יבוש. לחברת פוראוור יש מספר פטנטים, המגנים על תהליך הייצוב, וכך עלה בידי החברה לפתח מומחיות בטיפול באלוורה, שאין שנייה לה.

 

מה חשוב לדעת כשבוחרים מוצר על בסיס ג’ל אלוורה
  • חשוב מאוד לבחור במוצר שעבר תהליך “ייצוב” בלבד ( שיטה ששומרת על כלל רכיבי הג'ל שבעלה הטרי מבלי לאבד את פעילותו ויעילותו) ללא פסטור ללא תהליכים אנזימטיים או פחם פעיל – בכדי לשמור על כלל רכיבי הג’ל שבעלה הטרי.
  • שהג'ל אינו מכיל חומר שנקרא אלווין Aloine (חומר משלשל הנמצא בין הקליפה לג'ל הפנימי שבעלה)
  • חשווב שהמוצר יבטיח  ריכוז גבוה של הרכיב הפעיל אייסמנאן  בכל מנת לקיחה של תמצית הג’ל –  למקסום היעילות הטיפולית
  • חשוב שהמוצר יבטיח ריכוז גבוה של אלוורה.
  • מומלץ לבדוק שהמוצר בו בחרתם קיבל את אישור מ "המועצה המדעית הבינלאומית למדעי האלוורה"                                          International Aloe Science (על כך תעיד חותמת שמוטבעת על האריזה).

 

לכל המוצרים של חברת פוראוור ליוינג לחצו כאן 

תמונה של עלה אלוורה המראה ג'ל שקוף

אנשים שואלים על צמח האלוורה

שדות האלוורה של חברת פוראוור נמצאים בטקסס וברפובליקה הדומיניקנית. החברה משתמשת במשאבות סולאריות ובמערכות של טפטפות כדי לצמצם את השימוש במים לאורך השדות. לאחר שטיפת הצמחים, המים נאספים כדי להשתמש בהם מחדש בשדות ומקליפות עלי האלוורה מדשנים מחדש את היבולים.
שיטת תהליך הייצוב של חברת פוראוור שומרת על כלל רכיבי הג'ל שבעלה הטרי מבלי לאבד את פעילותו ויעילותו. זהו ג'ל שעבר תהליך ייחודי למניעת התחמצנותו. ולכן חשוב להבדיל בין מיץ האלוורה (שאותו ניתן להשיג גם כאבקה לערבוב במים), לבין ג'ל אלוורה עצמו, כפי שהוא קיים בעלה בטבע. למיץ אלוורה, אין את התכונות הטיפוליות של ג'ל אלוורה והוא משמש בעיקר כמשלשל. ג'ל האלוורה טבעי ומיוצב של פוראוור הוא אורגני, לא עבר תהליך פסטור או תהליך אנזימטי ולא עבר דרך פחם פעיל. הוא ג'ל טרי הזהה לכל תכונות המרפא של הצמח עצמו.
השימוש הרחב שנכון לעשות בג’ל שמופק מעלי האלוורה מתאים למגוון אוכלוסיות וגילאים.
תופעות לוואי ונזקים שנגרמו מצריכת אלוורה נחקרו ממשקאות שהופקו מצמח האלוורה הכולל את הרכיב אלואין. רכיב אלואין (Aloin) נמצא בין הג'ל והקליפה של העלה והוא רכיב משלשל ובעייתי שגרום לכל הנזקים. המחקרים שנעשו רק על החלק הפנימי של העלה, החלק הבשרני ששם נמצא הגל ללא הקליפה, וללא אלואין לא מצאו שום תופעת לוואי! מניסיוני הרב, מעל 20 שנה בתחום מכל לקוחותיי רק לקוח אחד היה אלרגי לאלוורה. פיתח על העור פצעונים אדומים וברגע שהפסיק הפצעונים חלפו.

בלוג החיים הטובים

מעוניינים לשמוע על ההזדמנות העסקית?

דילוג לתוכן